ISO 27001 Consultancy

De normen ISO 27001 en NEN 7510 kennen het onderdeel Naleving van wettelijk voorschriften of eisen. Met de aangescherpte nieuwe algemene EU verordening gegevensbescherming (GDPR) verdient dit dus grote aandacht binnen organisaties, mede gelet op de boete bevoegdheid van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De nieuwe actuele en toekomstige situatie vraagt daarom om een gedegen en serieuze voorbereiding. Er dient namelijk continue inzicht te zijn in de gegevensverwerkingen van uw organisatie en de risico’s op het schenden van de privacy van persoonsgegevens dienen continue in kaart te worden gebracht.

ISO 27001 BusinessProtect

ISO 27001

ISO 27001 specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor uw organisatie. Het ISMS is ontworpen met het oog op adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de privacy gevoelige informatie afdoende beveiligen en vertrouwen bieden.

De voordelen van ISO 27001

  • Het implementeren van de norm geeft compliance voordeel. Klanten, medewerkers, autoriteiten en andere belanghebbenden het zo het vertrouwen dat u er organisatie alles aan doet om hun gegevens veilig te bewaren.
  • Het beschermt daarnaast de eigen privacygevoelige bedrijfsinformatie en beperkt de risico’s met betrekking tot de veiligheid van deze bedrijfsinformatie als het gaat om datalekken.
  • De norm levert een effectieve aanpak om informatieveiligheid te managen en is in lijn met de dreigingen rond cybercrime. Zwakke plekken in uw organisatie worden beschermd.
  • De norm geeft uw organisatie concurrentievoordeel in commerciële activiteiten waarbij bescherming van informatie een belangrijke rol speelt. Het geeft een onafhankelijk statement.
  • ISO 27001 wordt breed erkend als een norm die inhoudelijke informatie geeft over de risico’s die uw bedrijf loopt.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wij dragen bij aan de implementatie van de ISO 27001 norm en daarmee aan de continue verbetering en het compliant maken van uw informatiebeveiliging en bewustwording in uw organisatie. We bieden dienstverlening van een hoge kwaliteit, hebben veel kennis van wet- en regelgeving en van de vereisten voor de daadwerkelijk 27001 certificering, mede door ons partnership met QMS, een wereldwijde certificerende instelling voor managementsystemen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en het bespreken van een vraag of opdracht, neem contact met ons op! Bel 072-58200362 of mail info@businessprotect.nl om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en oplossingen. Of laat uw gegevens door middel van een klik op deze link en wij nemen met alle plezier met u contact op. We kijken er naar uit om met u samen te werken.